Bingospel

bingobricka_bingobollar_bingopennaSkrapbingo är ju en skraplott som till mycket stor del har hämtat sin inspiration från bingons värld: lotten bygger ju på bingobrickor, utropsnummer som ska skrapas fram och rader som ska fyllas – precis som i riktig bingo.

Och visst är det väl så, att bingon är något av det mest folkkära som vi svenskar har? Ända sedan spelet kom till Sverige under slutet av 1960-talet har det spelats i bingohallar runtom i vårt avlånga land, för att sedan flytta in i tv-rutan i och med BingoLotto, och nu spelas främst online. Utvecklingen har varit snabb och ganska skakig, då det numera endast finns ett fåtal aktiva bingohallar kvar i landet.

Den mesta bingo som spelas just nu spelas alltså i form av skraplotter, BingoLotto eller bingo online. Just bingo på nätet är ett ungt fenomen som har vuxit mycket snabbt! Troligtvis beror det mycket på det rökförbud som infördes i bingohallarna ungefär samtidigt som Internet på allvar började bli var mans tillgång.

Det finns flera olika varianter av bingo, där den vanligaste förstås är den klassiska som du redan känner till. På nätet är dock variantbingo nästan lika populärt, kanske för att denna form av bingo pågår mycket längre än de mer klassiska varianterna. I nätbingo går det undan då ju mycket kan skötas digitalt av mjukvara, något som gör att många föredrar spel som räcker lite längre (precis som du ju förmodligen föredrar en skraplott som tar tio minuter att skrapa istället för en: vi människor gillar att dra ut på spänningen helt enkelt!).

Om du inte har provat på att spela riktig bingo är det definitivt något du borde göra. Och det bästa är ju faktiskt att du inte längre behöver hitta en bingohall att besöka, eller vänta till helgens sändningar av BingoLotto – allt du behöver göra är att registrera dig hos närmaste bingosite och sätta igång.