Skrapspel

Svenska Spel lanserade skrapspelen för några år sedan. Det finns fem olika varianter av skrapspel: Skrapkarta, Skraplabyrint, Skrapbingo, Skrappyramid och Skrapkryss. Varje lott kostar 30 kronor och på en lott kan du vinna upp till en miljon kronor. Skrapspelen är populära presenter och julklappar, dels på grund av att det är många vinstchanser på varje lott och dels för att det är roligt att skrapa dem. Spänningen och dramatiken varar länge med en skrapspelslott.

Skrapbingo

Skrapbingo är den mest kända skraplotten av Svenska Spels skrapspel. I detta skrapspel kombineras skraplotten med bingospel. Lotten har 25 stycken utropsnummer som du skrapar fram och det finns fyra bingobrickor. Allt eftersom du skrapar fram de 25 utropsnumren så skrapar du dem även på bingobrickorna ifall de finns med. Om du lyckas skrapa fram en hel rad, antingen lodrätt, vågrätt eller horisontellt, så vinner du. Du kan även vinna på fyra hörn, ett kryss eller en ram och du kan vinna flera gånger på samma lott. Vinstchansen är 1:4.

Skrapkarta

Skrapkarta består av 32 utropsnummer (koordinater) samt en skrapkarta. Man skrapar först fram de 32 koordinaterna och därefter skrapar man fram motsvarande koordinat i skrapkartan. Skrapkartan består av olika fält, så kallade vinstytor och om man lyckas skrapa fram en eller flera vinstytor så vinner man.

Skrappyramid

Skrappyramiden har en spelplan i form av en pyramid. Pyramiden består av 30 nummer och det finns även 25 stycken utropsnummer. Man skrapar först fram utropsnumren och därefter skrapar man motsvarande nummer i skrappyramiden. Om man lyckas markera en hel rad i pyramiden så vinner man och det finns flera vinstchanser per lott. Vinstchansen är 1:4.

Skrapkryss

Skrapkryss kombinerar skraplott med korsord. Det finns tjugo bokstäver samt ett korsord fyllt med ord. Man börjar med att skrapa fram de tjugo bokstäverna och samtidigt skrapar man motsvarande bokstäver i korsordet. För att vinna krävs det att man lyckas markera tre eller flera ord i korsordet. Vinstchansen är 1:3,3.

Skraplabyrint

Skraplabyrint är en skraplott där det går ut på att skrapa sig igenom en labyrint. Har man tur så kommer man ut ur pyramiden på en vinstsumma och i så fall vinner man den summan.